Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Arga Skånska Män har dialekten som främsta humorvapen

Ta ett klipp ur Top Model. Läppsynka fram en helt ny berättelse, om att en deltagare från Simrishamn anses prata för bred skånska. Så har duon Arga Skånska Män fått folk att skratta i många år på Youtube. Nu satsar de på heltid – med viss draghjälp av Leeds mittback Pontus Jansson.

Den skånska dubbningen från herrarnas fotbolls-EM är duons mest sedda klipp. Danny Pedersen, till vänster, berättar om hur lång tid det tog att hitta rätt situationer: ”Man vill inte ha när de spelar fotboll, man vill ha klipp när de diskuterar med domaren, när de står på läktaren och skriker. De senaste två slutspelen har vi bara antecknat tidpunkter under hela gruppspelet.”Bild: Britt-Mari Olsson
– Ja du. Den där kålpuddingen vi hade till lunch var det bra drag i va? säger kaptenen till stormtroopern som har ont i magen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen