Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kent Leijon Jönsson: Danmarks sak är Malmös

Ett ultrasvagt Storbritannien blev en munsbit för Danmark. Ingen riktig värdemätare, men en VM-seger med 9-0 går inte att skoja bort. Så här går det för Redhawksdanskarna i turneringen:
Jesper Jensen Aabo.Bild: DAVID W CERNY
Jesper Jensen Aabo, back, ny från Jokerit.
Får och tar ett stort ansvar i VM. Lirar både powerplay och boxplay. Känns som en pålitlig allroundback, där man inte kan spåra några uppenbara svagheter. Mot Storbritannien blev det en målgivande passning.
Statistik efter tre VM-matcher: 0+1=1
Jesper Jensen, center, ny från Skellefteå.
En rörlig speldosa. Tänkt för en stor roll i Redhawks. Efter en sisådär säsong i SHL får han en rejäl dos med självförtroende i VM. Låt vara att Danmark har sina tuffaste VM-matcher kvar i gruppspelet. Mot Storbritannien blev det två assists, varav det ena får sättas på snyggkontot.
Statistik efter tre VM-matcher: 2+2=4.
Matias Lassen, back, ny från Pantern.
Blev inskriven i VM-truppen lagom till mötet med britterna. Orsaken? Stefan Lassen var sjuk. Nej, Malmöbekantingen Stefan Lassen är inte släkt med Matias Lassen. Den senare fick en lugn VM-debut i fjärdekedjan. Matias Lassen visade som lån i vintras att han var effektivare på färre minuter i Redhawks än som försteback i Pantern.
Statistik efter en VM-match: 0+0=0.
Nicolai Meyer, forward, ny från Södertälje.
En trixig anfallare med fina moves, trivdes på de oceanstora ytorna mot britterna med Jesper Jensen som center, vi såg kanske embryot till en Malmökedja? Utmaningen för Meyer i Redhawks blir systemanpassningen och hemjobbet.
Statistik efter tre VM-matcher: 0+2=2.
Frederik Storm, forward.
Får spela i förstakedjan. I en störtskön omgivning med KHL-stjärnan Nicklas Jensen (Jokerit) och Washingtons Lars Eller, som avgjorde Stanley Cup-finalen förra året. Storm har tagit steg och blivit rejälare på den internationella scenen. Starkare. Mer komplett. Och är tillräckligt skicklig för att harmoniera väl med stora spelare. Mot Storbritannien friställde han Nicklas Jensen med mål som utdelning.
Statistik efter tre VM-matcher: 1+2=3.
Gå till toppen