Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han är GIF Nikes nya sportchef

Fotbollsklubben GIF Nike i Lomma har fått en ny sportchef i Didrik Ekstrand.
– Det blir en rolig utmaning att förvalta, förnya och driva en så pass stor klubb som GIF Nike är med över tusen medlemmar, säger han.

Nya sportchefen Didrik Ekstrand.Bild: Gif Nike
Didrik Ekstrand blir i sin nya roll huvudsakligen ansvarig för att vara ledarnas bollplank och att vara med ute i verksamheten för att se till att ledare och spelare trivs och tycker att fotbollen är rolig.
– Mitt huvudsyfte kommer att vara att få fler att stanna längre, och att göra det genom att skapa rätt förutsättningar, säger Didrik Ekstrand.
Han spelade själv fotboll från det att han var 4 år tills han fyllde 19, då han tvingades sluta på grund av ett hjärtfel.
Men intresset för sporten fanns kvar och 2016 började han som ungdomstränare för det lag som idag utgör Nikes damlag. Därefter blev han invald som arrangemangsansvarig i styrelsen och hösten 2018 anställdes han som ungdomsansvarig.
Didrik Ekstrand har även studerat Sport Management på kandidatnivå på Malmö universitet med siktet att ta masterexamen i Sport Science under 2020.
– Det blir en rolig utmaning att förvalta, förnya och driva en så pass stor klubb som GIF Nike är med över tusen medlemmar. Och det ska bli spännande att omsätta det man lärt sig i akademin till verklighet.
Vill du veta mer om vad som händer i Lomma kommun? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev!
Gå till toppen