Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Handlare kritiska till att p-platser tas bort: ”Man hinner inte göra ärenden på tio minuter”

Att parkeringsplatser på Kyrkogatan tas bort och ersätts av tiominuters-platser är oacceptabelt, anser Handelsföreningen i Lund.

Handlare i centrala Lund vill stoppa kommunens planer på att ta bort parkeringsplatser vid Kyrkogatan när det nordsydliga cykelstråket dras på sträckan från Paradisgatan förbi Lundagård och Domkyrkan ner till Klostergatan.
– Det är inte acceptabelt att ta bort så många parkeringsplatser i det centrala läget, säger Sven Petter Hovelius, ordförande i Handelsföreningen i Lund.
De fjorton parkeringsplatser som i dag finns på platsen planeras att minskas till fyra – där parkeringstiden samtidigt begränsas till tio minuter.
– Man hinner inte besöka varken Domkyrkan, restauranger eller banken på tio minuter, säger Sven Petter Hovelius.
Den här kritiken framför nu Handelsföreningen i Lund i ett brev till Tekniska nämnden.
Föreningen lyfter fram att handlarna i centrala Lund har blivit starkt påverkade av de senaste årens ombyggnationer och vägarbeten.
– Vi vet att det kommer att påverka handeln med framtida byggen, och önskar att man gör dem så snabbt som möjligt, säger Sven Petter Hovelius.
Han ser trots allt positivt på att trottoaren längs Kyrkogatan breddas och att centrala Lund görs mer tillgängligt för cyklister och gångtrafikanter.
– Men det är ju biltrafik här också, och då behöver det finnas bra p-platser i de central lägena.
Gå till toppen