Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kävlinges enda kandidat vill förändra EU inifrån

Direktdemokraterna är Kävlingebon Magnus Bäckströms parti. Nu ställer han upp i EU-valet, även om chansen är liten att han tar plats i Europaparlamentet. Hans vision är ett EU - och ett Sverige - där medborgarnas inflytande sträcker sig långt över en röst vart fjärde år.
– Jag har varit besviken över hur min röst förvaltas av andra partier, säger Magnus Bäckström.

Magnus Bäckström är relativt ny i politiken, men känner sig optimistisk inför framtiden. Han gick med i Direktdemokraterna före riksdagsvalet 2018.Bild: Elinor Strand
Tänk dig att du sitter på bussen eller tåget hem från jobbet. Du tar upp mobilen och öppnar en app där du hittar alla pågående folkomröstningar i din kommun, landsting, riksdag och EU-parlamentet. Med ett enkelt knapptryck berättar du var du står i frågan. Vill du inte engagera dig i frågan, låter du bli att rösta och går vidare till nästa. Låter det som en utopi? Inte för Kävlingebon Magnus Bäckström, 59. Han är övertygad om att det här är politiska systemet är möjligt redan i dag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen