Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunens överklagande om ordningsvakter prövas inte

Både kommunen och polisen gjorde fel i samband med ansökan om ordningsvakter i Staffanstorp – det slår förvaltningsrätten i Malmö fast. Därför kommer kommunens överklagande heller inte att prövas.

Förvaltningsrätten kommer inte att pröva kommunens överklagande.Bild: Johan Nilsson/TT
I vintras sa polisen nej till kommunens ansökan om att fortsätta använda sig av ordningsvakter på vissa ställen i Staffanstorp. Kommunen överklagade då till förvaltningsrätten.
Läs också Polisen vill stoppa Staffanstorps ordningsvakter
Men nu har rätten slagit fast att både kommunen och polisen har gjort fel. Kommunen skulle inte ha ansökt själv, utan istället låtit vakterna själva göra det. Och polisen borde därför inte heller ha tagit ett beslut utifrån kommunens ansökan, förklarar chefsrådman Fredrik Löndahl på Malmö förvaltningsrätt.
Därför kommer rätten heller inte att pröva kommunens överklagande.
Däremot är det möjligt att ansöka om att få använda sig av ordningsvakter igen. Men då måste vakterna alltså söka själva.
Gå till toppen