Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Redo för comeback i toppmötet: ”Viktigt studsa tillbaka”

Både Caroline Seger och Nathalie Björn är redo för comeback i FC Rosengård lagom till onsdagskvällens toppmöte med regerande mästarna Piteå hemma på Malmö idrottsplats.

Caroline Seger saknades rejält i derbyt mot LB07.Bild: LUDVIG THUNMAN
Björn gick sönder i andra omgången hemma mot Kristianstad efter att ha avgjort den allsvenska premiären borta mot Eskilstuna.
Den mångsidiga backen/mittfältaren får chansen att visa upp sig en sista gång innan förbundskapten Peter Gerhardsson presenterar sin VM-trupp på torsdagen.
Få spelare är mer givna i den truppen än Caroline Seger. Mittfältsstrategens betydelse för FC Rosengård blev uppenbar i helgens Malmöderby mot LB07 som hon missade på grund av en irriterad hälsena.
Toppen mot botten i damallsvenskan slutade med ett bottennapp för FC Rosengård som tappade 2–1 till 2–3 på Limhamns idrottsplats.
– Nu är det viktigt för oss att studsa tillbaka. Det är klart att vi är missnöjda med mycket mot LB07, men vi måste komma ihåg vad som har gjort oss bra när vi har varit bra under säsongen, säger FCR-tränaren Jonas Eidevall.
Samtidigt som Seger och Björn åter är tillgängliga, så tvingas Eidevall undvara Hailie Mace, som haft problem med framsida lår.
– Där hoppas vi att det handlar om att få några dagars vila, sedan ska hon förhoppningsvis vara hundraprocentig mot Linköping [på måndag], säger Jonas Eidevall.
Gå till toppen