Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Glöm inte att politik är det möjligas konst

Det finns all anledning att visa tilltro till både interna och externa tjänstemän oaktat valresultatet, skriver J G Petersson om fängelsedebatten i Svedala.Bild: Jessica Gow/TT
Vi medborgare gjorde ett övervägande på valdagen, och därmed visade tilltro till den föreslagna politiken från olika budskap. Nu blev verkligheten att den så kallade majoriteten tvingades styra i minoritet med stöd från en diffus opposition.
När frågan framlades om ett eventuellt fängelse i vår kommun skall avgöras i vårt kommunfullmäktige så råder jag ledamöterna, att negligera enstaka känslomässiga yttringar. Det finns all anledning att visa tilltro till både interna och externa tjänstemän, oaktat valresultatet. Som har påpekats i flera inlägg är Svedala inkluderande gamla Bara ur natursynpunkt så klart bevarandevärt, vilket inte kan betyda ”inget kan förändras”.
Det pratas också om vår högklassiga åkermark, vilken exploaterades för bostadsbyggande, Tegelbruket samt Åkersbruk, med en klassning på 10 plus enligt lantbruksexpertisen på länsstyrelsen.
Detta visar att politik är det möjligas konst. Tänk om en enskild markägare umgås med tanken att avyttra 30 hektar dåliga tassamarker till förmån för annan nödvändig verksamhet och att kommunen tar saklig ställning i detaljplaneprocessen.

J G Petersson

Svedala
Gå till toppen