Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna på massagesalong anhållen för koppleri

En 31-årig kvinna greps på en massagesalong i centrala Malmö vid lunchtid under tisdagen. Hon är misstänkt för grovt koppleri.

Polisen fick in anmälningar om att det förekom misstänkt prostitution på en massagesalong i centrala Malmö. Under tisdagen gjordes en husrannsakan på salongen. En 31-årig kvinna greps misstänks för grovt koppleri och hon anhölls senare under dagen.
– Vi har varit i kontakt med åtminstone en målsägare, en kvinna. Men utredningen kan tänkas beröra fler målsägande, säger Nils Norling, polisens presstalesman.
Utredningen bedrivs av polisens regionala sektion mot internationell och grov organiserad brottslighet.
– Under den gruppen finns människohandelsgruppen och det är de som utreder ärendet. Just nu finns människohandel inte som brottsrubricering i det här ärendet, men det är något som vi tittar på, säger Nils Norling.
Det är åklagare Neela Frisell som leder utredningen.
– Det är en allvarlig brottslighet och polisen har lagt tid och resurser på att jobba med den här typen av ärenden. Det är en svårjobbad miljö och oftast komplexa utredningar, säger hon.
Polisinsatsen mot massagesalongen är ingen engångsföreteelse, enligt Nils Norling:
– Vi har ständigt pågående preventivt arbete mot olika verksamheter där det skulle kunna förekomma människohandel eller prostitution.
Gå till toppen