Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös konststudenter gör sig hemma i Båghallarna

För första gången får Malmös konsthögskolestudenter ställa ut i nya Båghallarna. Istället för hundraåriga skolkorridorer är det nu vitmålade och nyrenoverade ateljéer som gäller. ”Jag är positivt överraskad över hur det blev”, säger sistaårsstudenten Andreas Bentdal Amble.

Margot Edström, adjunkt på Konsthögskolan och en av de ansvariga för årsutställningen, framför Konsthögskolans nya lokaler i Båghallarna.Bild: Ingemar D Kristiansen
Sedan Konsthögskolan i Malmö invigdes 1995 har Mellersta Förstadsskolan vid Föreningsgatan varit hemmet för skolan. Men skolbristen i Malmö gjorde att Konsthögskolan i höstas behövde flytta från den då 120 år gamla skolbyggnaden. Istället har de nu tillfälligt flyttat in i Båghallarna på Föraregatan i Sorgenfri. I minst fem år ska den nyrestaurerade lokalen vara hem för de fem konstklasserna med just nu 78 studenter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen