Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF saknar fem stjärnor inför toppmötet: "Det kommer att bli tufft”

MFF-tränaren Uwe Rösler tvingas till mittfältsändringar inför toppmötet mot Göteborg borta.
Energiknippet Anders Christiansen är avstängd vilket kan öppna för en återkomst för Oscar Lewicki på mittfältet.

MFF-tränaren Uwe Rösler pekar ut segervägen mot Göteborg.Bild: LUDVIG THUNMAN
Rösler och Lewicki hade ett ingående snack före onsdagens stängda träning.
– Det är många som fajtas om positioner just nu, Det går inte att vila, då står nästa där i kön, säger MFF-tränaren som inte ville gå in på skadeläget.
Fouad Bachirou och Lasse Nielsen är fortfarande utanför träning. Däremot kände Jo Inge Berget och Franz Brorsson sig för men är utanför 19-mannatruppen som gav sig iväg till Göteborg efter onsdagens träning.
Fem etablerade spelare saknas.
Skillnaden mot Elfsborg Christiansen ut och ungdomarna Laurent Shabani och Tim Prica in.
– Jag har tio spelare klara i min startelva i huvudet. En är jag lite osäker på. För mig känns det bra, menar MFF-tränaren.
Det är första hemmamatchen på Gamla Ullevi under den allsvenska våren för Göteborg.
– Det kommer att bli tufft. Göteborg är ett kontringsstarkt lag som har fått en fantastisk start på säsongen med ett ungt lag som gick in i säsongen utan stora förväntningar. Det har varit mycket stolpe in istället för stolpe ut för Göteborg. Men säsongen är lång, tabellen har inte satt sig riktigt.
MFF anför allsvenskan med 17 poäng på åtta matcher. Göteborg har en poäng mindre.
Men MFF dras med ett jobbigt skadeläge som kommer att sätta laget på ett stort prov i en speciell match.
– Historiskt är att möta Göteborg något extra. Det syns på spelarna också. Det var en helt annan laddning än mot Elfsborg senast. Killarna vet vad som gäller.
– Under min tid i MFF är erfarenheten att de rutinerade i MFF blir bättre ju större match det är. De växer med utmaningen.
Gå till toppen