Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny förlust för TFF trots tidigt ledningsmål

Trots tidigt ledningsmål blev det en ny förlust för TFF, som nu bara tagit en vinst på de åtta första matcherna. Tränaren Peter Swärdh såg krasst på matchutgången mot Mjällby.
– Ja, precis som senast mot Halmstad var vår prestation helt enkelt inte tillräckligt bra, konstaterade han.
Salif Camara Jönsson var tidigt framme och gav TFF ledningen efter en bollvinst redan fyra minuter in. Under första halvleken kunde Trelleborg spela på sin ledning och hålla Mjällby någorlunda under kontroll, men utan att skapa så mycket egna chanser. Anfallsspelet var än en gång ett gissel för Trelleborg.
–Vi kom inte tillräckligt djupt in i deras straffområde utan fick nöja oss med inspel från kanterna och distansskott. Vi pratade om det i halvtid, men det blev inte bättre i andra halvlek, menade Peter Swärdh.
Istället var det Mjällby som tryckte på än mer. Kvitteringen kom knappt tio minuter in efter en märklig situation där bortamålvakten Andreas Beck Larsen slog bollen i bakhuvudet på Mjällbys Jacob Bergström så att bollen gick precis över mållinjen innan Beck Larsen fick tag på den igen, och avgörande 2–1 kom på straff med drygt tjugo minuter kvar.
Nu väntar två hemmamatcher för TFF, som måste vända trenden.
– Det gäller att vara realistisk i sin analys. Det är alltid en styrka att spela på hemmaplan, men vi måste jobba hårt med våra brister, konstaterade Peter Swärdh.
Gå till toppen