Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny poäng för LB07 efter succéderbyt

LB07 lyckades inte riktigt följa upp succévinsten mot Rosengård, men tog ändå en viktig poäng borta mot bottenkonkurrenten Kungsbacka.

Sophie Sundqvist.Bild: AVDO BILKANOVIC
LB07 kom in med vind i ryggen efter derbyt och tog också fullt rättvist ledningen i mitten av första halvlek genom Sophie Sundqvist.
I halvtid var känslan att LB07 var det bättre laget, man hade förutom målet haft ett par chanser till och en boll som dansade på mållinjen, men första kvarten av andra halvlek raserade LB07:s slagläge. Kungsbacka vände plötsligt till 2–1.
– Hade vi varit vassare i boxen hade vi haft 0–3 i halvtid, men vi visste att vi behövde vara noggranna i defensiven för Kungsbacka var ändå med. Tyvärr var vi inte riktigt där mentalt i början av andra, konstaterade LB07:s tränare Renée Slegers.
Efter ett par byten som gav laget energin tillbaka, kom dock kvitteringen till slut – ännu en gång av Sophie Sundqvist som gjorde en bra match. Tio minuter innan slutet hade LB07 en het möjlighet att avgöra, men målet dömdes bort efter att domaren bedömt det som att bollen nickades ur Kungsbackamålvaktens grepp.
Renée Slegers var nöjd med poängen som matchen artade sig.
– Ja, på förhand hade jag tagit en poäng och vi låg dessutom under, så med tanke på det var det ändå okej även om vi hade bra chanser att göra fler mål.
Gå till toppen