Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nya Pink Head-restaurangen öppnar i sommar

I sommar öppnar den australiensiske kocken Wade Browns nya restaurang som får namnet Pink Head HQ. Han behåller nudelrestaurangen Pink Head Noodle Bar i Malmö saluhall och satsar på ännu mer Asieninspirerad mat i högkvarteret.

Wade Brown på plats i Pink Head Noodle Bar.Bild: Emma Larsson
I januari kunde Dygnet Runt berätta nyheten att den australiensiske kocken Wade Brown är på väg att öppna en ny restaurang på Norra Vallgatan i Malmö. Efter arbete på bland annat Bastard och Kv. Åkern startade han november 2016 den egna nudelrestaurangen Pink Head Noodle Bar på Malmö saluhall. Sydsvenskans krogkritiker Bong gav högsta betyg till de asiatiska nudelsopporna och restaurangen har gått såpass bra att Brown nu kan öppna en restaurang där han inte behöver anpassa sig till saluhallens öppettider.
I höstas tog han över den peruanska restaurangen Lima 78:s lokal på Norra Vallgatan och sedan dess har renoveringsarbetet pågått. Något som dragit ut på tiden.
– Tanken var att öppna den 1 maj egentligen, men hantverkarna var inte klara förrän förra veckan, säger Wade Brown.
Fortfarande finns det en del detaljer kvar att fixa. Ventilation och personal bland annat. Men målet just nu är att öppna strax efter midsommar.
– Restaurangen kommer att heta Pink Head HQ och vi kommer att ha plats för ungefär 55 sittande. Vi ska satsa på Asien-inspirerad mat från Kina, Japan och Korea, säger Wade Brown.
Tanken är att dra igång med kvällsservering onsdag till lördag och sen i höst kanske utvidga med luncher. Pink Head Noodle Bar blir kvar i saluhallen.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen