Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sjätte gripen efter julattacken i Strasbourg

En fransk polis i Strasbourg. Bilden är från den 12 december, dagen efter attacken mot julmarknaden i staden.Bild: Christophe Ena/AP/TT
En sjätte misstänkt, en 32-årig man, har gripits i samband med utredningen av attacken mot en julmarknad i Strasbourg i Frankrike den 11 december i fjol, uppger en källa inom det franska rättsväsendet.
I tisdags greps fem personer från samma familj: tre män och två kvinnor. Enligt källan pågick förhören av de sex fortfarande på onsdagskvällen.
Fem människor dödades och elva skadades när den 29-årige Cherif Chekat sköt omkring sig på julmarknaden. Två dagar senare sköts han till döds av polis.
IS hävdade att Cherif Chekat var en terrorrörelsens ”krigare”, men påståendet tillbakavisades av Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner.
Källor inom rättsväsendet har sagt att Chekat svurit trohet till IS i ett videoklipp som hittats i ett USB-minne.
Gå till toppen