Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Ja till USA:s hårdaste abortlag, positiva tongångar på Asiens börser, målning av Claude Monet såld för en miljard kronor – och Boston stormar fram mot final i Stanley Cup-ishockeyn.
Världen

Ja till USA:s hårdaste abortlag

Senaten i Alabama har röstat igenom ett förslag som skulle innebära USA:s striktaste abortlag. Den enda omständighet då abort tillåts enligt förslaget är om moderns hälsa är i fara. Men lagen väntas också möta hårt motstånd i domstolar.
Ekonomi

Kinas börser pekar uppåt

Hang Seng-index i Hongkong stiger med hittills 0,5 procent. Och Kinas fastlandsbörser går ännu bättre, plus 0,8 i Shanghai och 1,1 i Shenzhen. Tokyobörsen är oförändrad efter halva dagen.
Läs också Kinas börser vänder till plus
Kultur

Monettavla för en miljard

En målning av den franske impressionisten Claude Monet har sålts för motsvarande drygt en miljard kronor under en auktion i New York. Det är nytt Monetrekord.
Läs också Monettavla klubbades för en miljard kronor
Sport

Boston på väg mot final

Boston kan avgöra semifinalserien i Stanley Cup-ishockeyn redan i match fyra, sedan laget besegrat Carolina i tredje raka mötet. Målvakten Tuukka Rask räddade 35 av 36 skott i 2–1-segern.
Gå till toppen