Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vd-byte i Doro – finanschefen tar över

Telefontillverkaren Doros vd Robert Puskaric lämnar företaget. Ny vd är finanschefen Carl-Johan Zetterberg Boudrie som tar över med omedelbar verkan. Ett naturligt skifte utan bakomliggande dramatik, säger bolagets ordförande Lennart Jacobsen.

Robert Puskaric, avgående vd på Doro.Bild: Jenny Leyman
På måndagen stod det klart att Doros styrelse utsett Carl-Johan Zetterberg Boudrie till ny vd för bolaget. Han fortsätter även i rollen som finanschef tills en ersättare utsetts.
– Vi är glada att kunna presentera Carl-Johan som ny VD och koncernchef. Carl-Johan har i sin roll som Vice President Doro Care och därefter Chief Financial Officer en gedigen kunskap och erfarenhet om företaget och dess marknad. Jag och styrelsen är övertygade om att Carl-Johan har rätt förutsättningar för att på ett framgångsrikt sätt kunna leda och utveckla bolaget vidare, säger Lennart Jacobsen, styrelseordförande för Doro.
Carl-Johan Zetterberg Boudrie ersätter Robert Puskaric som varit vd för Doro sedan februari 2017.
– Jag vill även tacka Robert Puskaric för sin tid i bolaget och hans arbete med att vidareutveckla Doro till en ledare inom produkter och teknikorienterade tjänster för seniorer, säger Lennart Jacobsen.
Han menar att vd-bytet är ett naturligt skifte utan bakomliggande dramatik.
– Styrelsen har gjort en genomlysning av bolaget och vi håller ju på med en transformering till att bli ett care-bolag och i samband med det så har vi sett att Carl-Johan är precis rätt person att leda bolaget för nästa fas, säger Lennart Jacobsen till Nyhetsbyrån Direkt och tillägger att ”det nu är dags för en ny typ av ledare.”
Vad har ni letat efter?
– Vi tycker att Carl-Johan är en väldigt modern typ av ledare som är inkluderande och bra på att bygga team. Vi är ju ett bolag som har gjort en del förvärv och finns på många orter och det handlar om att kunna bygga starka team och attrahera och behålla talanger i bolaget. Vi har en väldigt ambitiös plan för att växa inom care, där han också har en bakgrund. Han har även en bakgrund inom företagsförvärv och strategi, vilket är precis det vi går igenom, säger Lennart Jacobsen och fortsätter:
– Han är som klippt och skuren för rollen och han kommer dessutom internt ifrån, vilket gör att vi inte tappar tempo.
Har transformeringen till ett hälsovårdsinriktat bolag gått för sakta?
– Man vill alltid att det ska gå fortare, så är det ju, men jag tycker att vi har gjort väldigt mycket de senaste åren, möjligen är våra ambitioner lite högre nu än vad de var tidigare, säger Lennart Jacobsen och pekar på att Doro till stora delar även har en ny styrelse, där han själv valdes till ny ordförande vid stämman tidigare i april, och han menar att det då är naturligt att se över de planer som finns och var bolaget ska gasa och bromsa.
– Vi gör ingen strategisk förändring i planerna eller något sådant, utan det här handlar om rätt man på rätt plats, säger Lennart Jacobsen till Direkt.
Gå till toppen