Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dagens viktigaste nyheter

Få snabbkoll – vi har valt ut några av dagens viktigaste nyheter.

Malmö

Malmö ger sig in i kampen om att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

Nu är det klart att Sverige återigen ska bli värd för en kulturhuvudstad 2029, men frågan är vilken stad det blir. 2023 ska beslutet fattas. Och nu ger sig Malmö in i kampen.
Läs också Malmö ger sig in i kampen om att bli europeisk kulturhuvudstad 2029
Näringsliv

Försäkringsbolag lockas av Malmö

Flera av landets största försäkringsbolag har valt att satsa i Malmö. Branschen har vuxit snabbt i staden de senaste åren och sysselsätter idag runt 1700 personer.
Läs också Försäkringsbolag lockas av Malmö: ”Har vuxit fram ett kluster”
Skåne

Fler kvällsavgångar till och från Ven i sommar

Den sista färjan från Ven går vid nio på kvällen. Det är för tidigt tycker många och därför kommer Landskrona stad och Ventrafiken testa senare avgångar i sommar.
Läs också Fler kvällsavgångar till och från Ven i sommar
Sverige

M väcker misstroende mot Strandhäll

Moderatledaren Ulf Kristersson har nu väckt ett formellt misstroendevotum mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S). Orsaken är att hon sparkade Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler.
Läs också M väcker misstroende mot Strandhäll
Dygnet Runt

Klart: Zlatan-boken blir film – får biopremiär 2021

Nu är det klart att självbiografin ”Jag är Zlatan” ska bli långfilm. Inspelningarna drar igång nästa år och det blir Jens Sjögren som ska regissera filmen. Nu börjar jakten efter två unga skådespelare som ska spela den unge Zlatan Ibrahimovic.
Gå till toppen