Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fler kvällsavgångar till och från Ven i sommar

Den sista färjan från Ven går vid nio på kvällen. Det är för tidigt tycker många och därför kommer Landskrona stad och Ventrafiken testa senare avgångar i sommar.

Den sista färjan mellan Ven och Landskrona går vid nio på kvällen. I sommar ska man testa senare avgångar, ordinarie priser gäller på dem.Bild: Britt-Mari Olsson
Det har länge funnits önskemål om en sen kvällstur mellan ön Ven och Landskrona. Den sista färjan går enligt ordinarie tidtabell vid nio på kvällen. Det har gjort att företag på Ven har haft svårt att rekrytera personal från fastlandet, och det har varit svårt att locka besökare till kvällsaktiviteter och restauranger på ön.
Men nu ska Landskrona stad och Ventrafiken testa att köra senare avgångar. På fredagar och lördagar under juli och första helgen i augusti kommer det gå en färja från Landskrona till Ven klockan 22.30 och från Ven till Landskrona cirka 23.
Den sena avgången är en tillgång även för företagare i Landskrona, som kan få besökare kvällstid från Ven.
– Förhoppningen är att provturerna ska falla väl ut. Med de sena avgångarna blir hela kommunens restaurangutbud mer tillgängligt för både Landskronabor och besökare, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef, Landskrona stad.
Datum som är planerade för sena avgångar är: 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 och 27 juli samt 2 och 3 augusti.
Men det innebär en ekonomisk risk för Ventrafiken och därför går Landskrona stad in med 5 000 kronor för varje avgång, totalt 50 000 kronor.
– Det krävs att vi gör det här på prov. Att vi går samman och provar först, och det är dit vi har kommit nu tack och lov. Det känns jättebra, säger Anna Classon som kommer utvärdera intresset.
– Om det fallit väl ut kommer kvällsturerna att ingå i tidtabellen nästa sommar. Intresset för Ven är enormt. Långt utanför regionen. Det är en spektakulär ö. I den här regionen är det en jätteviktig magnet.
Tidigare i veckan skrev vi om möjligheten att ta sig till Ven från Råå, Helsingborgs centrum eller via Helsingör.
Gå till toppen