Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Jag får verkligen kämpa för att få in det”

Förra veckan fick hon lägst poäng av juryn, men räddades kvar av tittarnas röster. Magdalena Forsberg är mest förvånad över att hon har tagit sig ända till kvartsfinal i ”Let's dance”. – Jag var helt säker på att vi skulle åka ut, säger hon.

Magdalena Forsberg har med hjälp av svenska folkets kärlek hållit sig kvar till kvartsfinal i "Let's dance".Bild: Stina Stjernkvist/TT
Under nio veckor har den före detta skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg svettats på dansgolvet med inte mindre än tre olika danspartners. Hennes första partner Fredric Brunberg lämnade efter två veckor av personliga skäl. Då fick chefskoreografen David Watson hoppa in. Sedan kallades ”Let's dance”-veteranen Tobias Karlsson in för att tävla med Forsberg.
– Det är rekord, jag har haft flest partners i ”Let's dance” historia. Men det kanske inte är det bästa rekordet att ha, säger hon.
Att paret fick lägst poäng av juryn i förra veckans program men ändå klarade sig kvar tyckte idrottsprofilen inte kändes riktigt rätt.
– Där och då så kändes det orättvist att vi hade minst poäng av de fem som dansat och så fick vi vara kvar. Men att vi fick röster som bara den är ju fantastiskt egentligen.
Den hårda träningen brukar vara det som sliter ut många av deltagarna, men Magdalena Forsberg har snarare problem med att minnas koreografierna.
– Jag är inte så sliten i kroppen utan mest i huvudet. Kroppen mår hur bra som helst men dans är ingenting jag sysslat med och jag har inte lätt för det, så jag får verkligen kämpa för att få in det i huvudet, säger hon.
Nästan tio veckor utan familjen sätter också sina spår. Men familjen Forsberg stöttar sin stjärna, även om de inte har kunnat vara på plats varje vecka.
– Jag har knappt varit hemma sedan början av mars, man lever som i en bubbla och bor på hotell. Familjen får verkligen ställa upp och man har fruktansvärd hemlängtan. Men de är fantastiska och stöttar mig och tycker att det är kul, annars hade jag aldrig kunnat göra detta, säger Magdalena Forsberg.
Nu är bara fyra deltagare kvar i tävlingen, men vem som kommer ta hem hela ”Let's dance” i slutändan tycker idrottsprofilen att det är svårt att sia om.
– De som är kvar är så duktiga. Kristin är fantastisk och Linnea och Lance också. Alla jobbar stenhårt. Det känns inte som en tävling eftersom man blir ett så tajt gäng, särskilt nu när vi inte är så många kvar.
Fakta

De tävlar i veckans "Let's dance"

Kristin Kaspersen och Calle Sterner

Dans 1: Tango

Dans 2: Samba

Telefonröst: 099 - 41401

Sms: KRISTIN till 72400

Linnea Claesson och Jacob Persson

Dans 1: Cha cha

Dans 2: Samba

Telefonröst: 099 - 41402

Sms: LINNEA till 72400

Magdalena Forsberg & Tobias Karlsson

Dans 1: Quickstep

Dans 2: Vals

Telefonröst: 099 - 41403

Sms: MAGDALENA till 72400

Lancelot Hedman Graaf och Linn Hegdal

Dans 1: Rumba

Dans 2: Cha cha

Telefonröst: 099 - 41404

Sms: LANCELOT till 72400

Gå till toppen