Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Jag lyfter på kepsen för den solidariska rektorn

Mellersta FörstadsskolanBild: Patrik Renmark
Svar till Nina Svensson. Sydsvenskan 15 maj.
Jag erkänner villigt att jag var för snabb på hanen när jag skrev min senaste krönika. Jag tyckte att namnet ”Mellersta Förstadsskolan” var svåruttalat och övertydligt, och tänkte att det skulle uppstå någon sorts komisk effekt om jag i min krönika öste oproportionerligt mycket ilska över en sådan relativt obetydlig detalj. Vad jag inte visste, men borde ha tagit reda på, är att namnet är högst historiskt förankrat.
Jag tycker fortfarande att det är ett krångligt och konsonanttätt och föga poetiskt namn, men med vetskapen att det är ett gammalt namn så är jag etthundra procent för att skolan ska heta så. Jag tar alltså tillbaka allt och hävdar motsatsen. Jag tackar samtidigt alla som mejlat mig och förklarat sambanden, samtidigt som jag lyfter min flottiga gubbkeps för Nina Svensson som så helhjärtat solidariserar sig med sin skola.

Kalle Lind

I säck och aska
Gå till toppen