Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF sätter kameror på publikvärdar: ”För allas trygghet”

Det är oroligt på de allsvenska fotbollsarenorna och nu agerar Malmö FF.
”Imorgon kommer tre av våra servicevärdar att vara försedda med vars en GoPro- kamera för allas säkerhet och trygghet.”, skrev MFF:s evenemangsansvarige Patrik Jandelin på Twitter sent i går kväll.

Ståplatsläktaren på Stadion inför matchen mellan Malmö FF och Elfsborg den 12 maj.Bild: LUDVIG THUNMAN
Läs också MFF:s tvärvändning – inga kameror på publikvärdar: ”Inget behov”
I senaste hemmamatchen mot Elfsborg protesterade många av MFF-supportrarna mot polisens nya hårdare visiteringsregler.
De första 10 minuterna var ståplats nästan tomt. Efter tio minuter kom supportrarna in och stöttade sitt lag igen.
Polisen har inlett en mer aggressiv taktik för att få bukt med bengalerna, men den gillas inte alls av supportrarna. Det gäller supportrar över hela landet och nu senast i helgen var det sammandrabbning mellan polis och supportrar efter Stockholmsderbyt.
I kväll möter Malmö FF IFK Göteborg och nu väljer alltså MFF att sätta kameror på sina publikvärdar, enligt klubbens evenemangsansvarige Patrik Jandelin.
”Sent beslut ikväll. Imorgon kommer tre av våra servicevärdar, Henrik Ohlander, Stefan Möller och Fredrik Mårtensson att vara försedda med vars en GoPro- kamera för allas säkerhet och trygghet. De kommer att befinna sig vid entrén och inne på innerplan till att börja med”, skriver han på twitter.
Sydsvenskan söker Malmö FF.
Läs också Därför går polisen på offensiven mot bengalerna
Läs också MFF oroat över utvecklingen: ”Risk för ett hårdare klimat”
Gå till toppen