Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snabbkoll på nattens nyheter

Kina protesterar mot USA:s nationella IT-nödläge, dystert på börserna i Asien, rostfri kanin såld för rekordpris – och svensk matchhjälte i förlängningen.

Världen

Protester mot USA:s IT-nödläge

President Donald Trump utlyste på onsdagen ett nationellt nödläge på telekommunikationsområdet. Syftet ska vara att stoppa användningen av informations- och kommunikationsteknik från utländska bolag som kan utgöra en nationell säkerhetsrisk. Den kinesiska telekomjätten Huawei är som väntat starkt kritisk till USA:s nya IT-nödläge, som inte nämner företaget vid namn men tolkas som riktat mot kinesiska intressen.
Läs också Huawei protesterar mot USA:s nödläge
Ekonomi

Dystert på börser i Asien

Nikkei-index i Tokyo har efter några timmars handel fallit 1,0 procent. Hang Seng-index i Hongkong backar 0,4 procent vid öppning. Även Shanghai och Shenzhen visar röda siffror.
Läs också Dystert på börser i Asien
Kultur

Rostfri kanin såld för rekordpris

Skulpturen "Rabbit" av den amerikanske konstnären Jeff Koons har sålts för 91,1 miljoner dollar, motsvarande över 875 miljoner kronor, på en auktion i New York, USA. Det är nytt försäljningsrekord för ett konstverk som säljs medan skaparen ännu lever.
Läs också Koons rostfria kanin såldes för rekordpris
Sport

Erik Karlsson matchhjälte i förlängning

Det blev en dramatisk avslutning i NHL-ishockeyns tredje semifinalmöte mellan San Jose och St Louis. Fem minuter in i förlängning satte San Joses Erik Karlsson det avgörande 5–4. San Jose leder nu med 2–1 i matcher.
Gå till toppen