Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Kina protesterar mot USA:s nationella IT-nödläge, dystert på börserna i Asien, rostfri kanin såld för rekordpris – och svensk matchhjälte i förlängningen.

Världen

Protester mot USA:s IT-nödläge

President Donald Trump utlyste på onsdagen ett nationellt nödläge på telekommunikationsområdet. Syftet ska vara att stoppa användningen av informations- och kommunikationsteknik från utländska bolag som kan utgöra en nationell säkerhetsrisk. Den kinesiska telekomjätten Huawei är som väntat starkt kritisk till USA:s nya IT-nödläge, som inte nämner företaget vid namn men tolkas som riktat mot kinesiska intressen.
Läs också Huawei protesterar mot USA:s nödläge
Ekonomi

Dystert på börser i Asien

Nikkei-index i Tokyo har efter några timmars handel fallit 1,0 procent. Hang Seng-index i Hongkong backar 0,4 procent vid öppning. Även Shanghai och Shenzhen visar röda siffror.
Läs också Dystert på börser i Asien
Kultur

Rostfri kanin såld för rekordpris

Skulpturen "Rabbit" av den amerikanske konstnären Jeff Koons har sålts för 91,1 miljoner dollar, motsvarande över 875 miljoner kronor, på en auktion i New York, USA. Det är nytt försäljningsrekord för ett konstverk som säljs medan skaparen ännu lever.
Läs också Koons rostfria kanin såldes för rekordpris
Sport

Erik Karlsson matchhjälte i förlängning

Det blev en dramatisk avslutning i NHL-ishockeyns tredje semifinalmöte mellan San Jose och St Louis. Fem minuter in i förlängning satte San Joses Erik Karlsson det avgörande 5–4. San Jose leder nu med 2–1 i matcher.
Gå till toppen