Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marie Nilsson skriver bok om Josefin Nilsson

Nästa vår kommer boken ”Älska mig för den jag är” om artisten och skådespelerskan Josefin Nilsson.
Marie Nilsson skriver bok om sin syster Josefin Nilsson.Bild: GUNNAR LUNDMARK och STEFAN JERREVÅNG/TT
Boken är skriven av Nilssons syster Marie Nilsson Lind och ges ut på förlaget Kaunitz-Olsson. Boken flätar samman nyskrivna texter om livet före och efter Josefin Nilssons död 2016 med dagboksanteckningar, rättegångsprotokoll och ett manus som Nilsson arbetade med före sin död.
”Josefin var en otroligt älskad artist som betydde väldigt mycket för många. En unik begåvning, med en fantastisk röst och scenpersonlighet. På scenen ägde hon. Men hon var också min lillasyster. Min älskade lillasyster som älskade livet. Som nu blivit en symbol för våldet mot kvinnor. Men hon var mer än bara en symbol. Jag vill visa henne som hon var”, säger Marie Nilsson Lind i ett pressmeddelande.
Josefin Nilssons liv skildrades tidigare i vår i en mycket uppmärksammad SVT-dokumentär, där det bland annat framgick att hon misshandlats av en man hon hade en relation med.
”Älska mig för den jag är” utkommer den 29 februari 2020.
Gå till toppen