Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Venezuelanska parter till Norge

Ungdomar på en gata i Caracas. Krisen i deras land blir allt värre. Men nu är förhandlingar på gång.Bild: Martin Mejia/AP/TT
Representanter för oppositions- och regimsidan i Venezuela har rest till Norge i hopp om att hitta en förhandlingsöppning i krisen, bekräftade oppositionsledaren Juan Guaido i ett tal på torsdagen.
Norge har omfattande tidigare erfarenhet av medling, bland annat kring kriget i Colombia, och har erbjudit sig att hjälpa till i Venezuela. Men vad som är på gång nu vill Oslo inte säga.
– Vi uppmanar parterna att hitta en politisk och fredlig lösning för att undvika ytterligare eskalering, säger en talesperson för norska utrikesdepartementet enligt Reuters.
Guaido meddelade även i sitt tal att han ska träffa deltagare från International Contact Group on Venezuela (ICG), som består av representanter från europiska och sydamerikanska länder med syfte att förhandla fram ett slut på den politiska krisen.
Gå till toppen