Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Historiska fynd från Alnarp visas upp för första gången

Länge har de legat och samlat damm i ett arkiv. Men på söndag kommer gamla elevtavlor, karikatyrer, och andra historiska fynd att visas upp för allmänheten, på Alnarpshistorisk dag.

Alnarps slott byggdes 1859-1862.
– Vi vill visa upp Alnarp som den fantastiska plats det är, säger Ann-Britt Karlsson från Alnarpsveteranerna, som tillsammans med Alnarpsparkens vänner och Museiföreningen är med och arrangerar dagen.
En hel del aktiviteter blir det. Två nya böcker– ”Alnarp den gröna ön” av Eva Wrede och Emma Larsson, samt ”Alnarpsliv” av Göran Kritz och Boel Sandskär – kommer att presenteras.
Det blir också flera föredrag om Alnarps avtryck i Sverige och världen, och så kommer det att spelas en marsch, som specialkomponerades för platsen i början på 1900-talet.
– Och så är det 20 stycken veterantraktorer som kommer att köra runt, säger Anne- Britt Karlsson.
Som om det inte vore nog kommer också en hel del föremål att visas upp för första gången. Bland annat gamla vykort och kartor, samt elevtavlor av olika studenter. Man kan också titta på karikatyrteckningar som läraren Knut Anerud gjorde av olika människor på Alnarp.
Alnarpshistorisk dag äger rum på söndag 19 maj klockan 11 till 16.
Gå till toppen