Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Kollektiva bestraffningar måste få ett slut

Polisens kollektiva bestraffningar av ståplatspubliken måste upphöra, skriver Carl Angerborn.Bild: Hussein El-alawi
Mitt namn är Carl. Jag är snart 30 år gammal, socionom och precis noll procent kriminell. När jag inte arbetar inom missbruksvården och mot våld i nära relationer tycker jag väldigt mycket om att gå till Möllan med mina polare, dricka en del pilsner och därefter gå till Stadion, till ståplats för att vara exakt, och därifrån se Malmö FF spöa sitt motstånd och befästa sin position som Sveriges främsta fotbollsförening.
Gör det mig till kriminell? Nej.
Får det mig att ibland att känna mig som kriminell? Ja.
Oavsett min position i pyroteknikfrågan har polisens allt restriktivare hållning gentemot (ståplats)publik placerat mig i ett fack som får mig att känna mig som ett hot, som en risk.
De ställer krav på att intimvisitera mig.
De gör sig beredda att kliva in ett publikhav, vilket jag är en del av, för att med våld förhindra ordningsstörningar i form av pyrobränningar. Det kommer aldrig att sluta väl.
De begränsar utrymmet för mig, dig och resten som vill se Malmö FF från en ståplatsläktare.
Detta enkom för att pyroteknik är förbjudet.
Är det rimligt? Såklart inte.
Jag är inte kriminell och bör därför givetvis aldrig behöva oroa mig för att behandlas som en sådan. Polisens kollektiva bestraffningar av ståplatspubliken måste upphöra, sakfrågor kring eventuella ordningsstörningar till trots.
När jag går på fotboll idag är jag inte oroad över motståndarsupportrar eller över bengalbrännare med himmelsblå markering - jag är oroad över hur jag blir bemött av polisen.
Det är inte rimligt.

Carl Angerborn

Malmö
Gå till toppen