Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll: MFF i allsvenskan 2019

Berget tillbaka – två mittbackar också nära

Uwe Röslers utbud av mittbackar kan bli betydligt bättre mot Kalmar än man kunde förvänta sig. Både Franz Brorsson och Rasmus Bengtsson är i en ideal värld med.
– Medicinskt är Franz fullt tillgänglig och uttagningsbar. Både han och Jo Inge Berget är igång för fullt och gjorde hårda pass i veckan. Men framför allt i Franz fall gjorde vi en ordentlig en försiktig trappa och det var därför han inte var med i Göteborg, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson.

I bästa fall är både Rasmus Bengtsson och Franz Brorsson redo mot Kalmar.Bild: PETTER ARVIDSON
Båda två var ute och tränade på fredagen och planen är att de ska träna för fullt på lördagen.
Det är meningen att Rasmus Bengtsson ska göra det också. Så hans egen optimistiska ton efter Göteborgsmatchen, där han fick kliva av mot slutet, fanns det fullt fog för.
Han kan vara tillbaka snabbt – det vill säga direkt.
– "Ralle" gick av med en översträckning i knät. Statusen i dag är helt okej och han är inte avskriven från träning på lördagen enligt den medicinska bedömning vi gjort. Vi har jobbat med att få upp rörlighet och cirkulation och är försiktigt förhoppningsfulla att kunna testa honom på träningen, säger Jesper Robertsson.
Jo Inge Berget kan göra comeback mot KFF på söndag. Kanske i rollen som vigback?Bild: MATHIAS BERGELD
Med tanke på att känningen precis uppkom i kombination med Rasmus Bengtssons historia från tidigare år – dock ska det betonas att han spelat elva 90-minutersmatcher i allsvenskan i rad fram till Göteborgsmatchen – och de matcher som återstår av våren, känns det ändå tveksamt om han verkligen är med mot Kalmar på söndag?
– Självklart är vi försiktiga, men vi har absolut inte avskrivit honom, säger Jesper Robertsson.
Vad gäller Jo Inge Berget så är han ju möjlig som anfallare men mer trolig som vingback, då Andreas Vindheim hade ytterligare en jobbig match mot Göteborg.
– Han är medicinskt uttagningsbar, sedan är det upp till tränarna, konstaterar Jesper Robertsson.
Gå till toppen