Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nätverk manifesterade mot vårdnadsdom

Ett trettiotal personer protesterade på fredagen utanför kommunhuset i Lund för att få socialtjänsten att inte skilja två barn från sin mamma.

Nätverket ”Vi bryter tystnaden” vädjade till socialtjänsten att inte skilja två barn från sin mamma.Bild: Ingemar D Kristiansen
Det var den ideella organisationen ”Vi bryter tystnaden” som uppmanat människor att komma till kommunhuset Kristallen för protestera mot en vårdnadsdom. Fallet har koppling till Lund.
Vad hoppas ni åstadkomma med att stå här idag?
– Vi väntar på att Svea hovrätt ska säga att det är okej att överklaga, och att socialtjänsten i Lund ska låta barnen få vara hos den förälder de vill vara hos. Socialtjänsten ska sluta säga att de följer domen när det är en dom som går emot barnens rättigheter, sa Nanna Salemark, medlem i nätverket.
Flera representanter från motororganisationen South var också på plats. Föreningen är en del av DACA – som står för Drivers Against Child Abuse.
– Vår motororganisation South hjälper barn som råkar illa ut, sa Magnus ”Sunkan” Sundell.
Nätverket framförde sina krav, som bland annat handlade om att mamman och barnen skulle bjudas in till samtal, till representanter från socialförvaltningens ledning.
Magnus "Sunkan" Sundell, president i motororganisationen South, deltog i manifestationen.Bild: Ingemar D Kristiansen
Tove Stenqvist och Lotten Lundgren framförde nätverkets budskap vid kommunhusets entré.Bild: Ingemar D Kristiansen
Gå till toppen