Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Faran över efter brand i Gislaved

Kraftig rökutveckling efter en brand i Gislaved i Jönköpings kommun.
Allmänheten varnades sedan brinnande skumplast i en butik i Gislaved spridit kraftig och ohälsosam rök. Sent på fredagskvällen meddelade SOS Alarm att faran är över. Det VMA, viktigt meddelande till allmänheten, som utfärdats kunde upphävas klockan 21.35, enligt SOS Alarm.
Larmet om branden i butiken, som säljer madrasser, dynor, kuddar och liknande produkter, kom på eftermiddagen. Räddningstjänsten uppmanade personer i vindriktningen eller med obehag att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.
Sent på kvällen var branden under kontroll, men räddningstjänsten räknade med att ha bevakning hela natten. Byggnaden blev totalförstörd, skriver Värnamo Nyheter.
Totalt fyra personer fick uppsöka vårdcentralen i Gislaved på grund av besvär orsakade av röken, rapporterar SR P4 Jönköping.
Gå till toppen