Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Pingisen hoppas ta OS-platser i Minsk

Svenska bordtennislandslaget åker till Europeiska spelen i Minsk i juni med sikte på att knipa OS-biljetter. ”Det skulle vara helt underbart bra”, säger herrarnas förbundskaptenen Peter Blomquist.

Mattias Falck i VM-finalen mot Ma Long, Kina. Arkivbild.Bild: Szilard Koszticsak/AP/TT
Vinnarna i lagtävlingarna, på dam-och herrsidan, samt i mixeddubbel får OS-platser. Från singelturneringarna får de tre bästa OS-biljetter.
”En mycket viktig turnering där vi är fokuserade på att nå maximal nivå och då är det att stå högst på pallen som gäller”, säger herrarnas förbundskapten, Peter Blomquist, i ett pressmeddelande.
”Självklart siktar vi på vinst i lagturneringen vilket innebär att hela OS-upplägget med plats i både lag och singel (två spelare) är hemma redan ett drygt år före Tokyo – det skulle vara helt underbart bra.”
VM-tvåan Mattias Falck är förstås ankare i laget, i vilket också hans dubbelpartner Kristian Karlsson samt Jon Persson ingår.
Damernas förbundskapten Peter Sartz hoppas också att damerna ska kunna ta någon OS-plats i Europeiska spelen genom att göra en maxinsats i turneringen i Vitryssland.
”Matilda Ekholm har länge visat den typen av maxkapacitet och har definitivt chansen att göra en stark insats i Minsk, både i singel och tillsammans med Mattias Falck i mixeddubbel”, säger Sartz.
Europeiska spelen avgörs den 21–30 juni.
Fakta

Truppen

Matilda Ekholm, lag, singel och mixeddubbel

Mattias Falck, lag, singel och mixeddubbel

Linda Bergström, lag och singel

Kristian Karlsson, lag och singel

Filippa Bergand, lag

Jon Persson, lag

Reserver: Stina Källberg och Truls Möregårdh.

Gå till toppen