Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sex års fängelse för storbranden i Skövde

En 21-årig man döms till fängelse för grov mordbrand efter storbranden i Skövde tidigare i år. Arkivbild.Bild: Adam Ihse/TT
En 21-årig man döms av Skaraborgs tingsrätt för grov mordbrand efter storbranden i Södra Ryd i Skövde tidigare i år. Han döms också för narkotikabrott och narkotikasmuggling. Straffet sätts till sex års fängelse.
Det var sent på kvällen den 16 januari som branden började i en lägenhet i Södra Ryd i Skövde. Den spred sig via taket till en intilliggande flerfamiljsfastighet. Branden drabbade 43 hushåll och orsakade skador för minst 45 miljoner kronor. Inga personer skadades.
Mannen kan knytas till den lägenhet där branden började. Enligt rätten hade hans besök i Skövde kopplingar till ett paket som han beställt i lägenhetsinnehavarens namn. Mannen har erkänt delar av de brott han åtalats för.
Gå till toppen