Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Universitetet skapar filantropiskt råd

Det nya rådet ska hjälpa till att säkra donationer till forskning från privatpersoner och näringsliv.

Lunds universitet inrättar ett filantropiskt råd för att stärka arbetet med finansiering av forskning och utveckling från den privata sektorn.
Till rådet knyts framför allt personer med lång erfarenhet av och gott kontaktnät i näringslivet.
Kajsa von Geijer från Thule Group, Leif Andersson, VD Crafoordska stiftelsen och Torbjörn von Schantz ska alla arbeta i det nya filantropiska rådet.Bild: Bernd Lammel, Kennet Ruona, Ingemar D Kristiansen
Rektor Torbjörn von Schantz menar att rådets kompetens behövs för att utveckla Universitetets samverkan med näringsliv och industri.
– För att lyckas fullt ut behöver akademin samverka med näringsliv och industri och det gäller även för att anläggningarna Max IV och ESS ska nå sin fulla potential. Kompetensen i det filantropiska rådet är mycket värdefull för att vidareutveckla denna samverkan, säger han.
Rektor är rådets ordförande. Bland övriga ledamöter märks Leif Andersson, vd för Crafoordska stiftelsen, Kajsa von Geijer från Thule Group, Gabriella Hurtig Hedlund, regionchef på SEB Region Syd och Annika Lundius, styrelseledamot Industrivärden.
Rådet startar formellt sitt arbete den fjärde september 2019.
Gå till toppen