Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hjältehund hittade nedgrävt spädbarn

Starka tassar är bra när man gräver. De här är dock inte hjältehunden Ping Pongs tassar. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
En tragisk historia i den thailändska provinsen Nakhon Ratchsima fick ett i alla fall delvis lyckligt slut tack vare en nyfiken hund vid namn i Ping Pong. Hunden, som nu hyllas som en hjälte, uppmärksammade sin husse på ett nyfött barn som begravts på ett fält. Ping Pong började gräva och skälla och det räddade den lilla pojkens liv.
– Jag tror att hunden hittade honom inte långt efter det att hans mamma begravt honom, säger polisen Panuvat Udkam, till nyhetsbyrån AFP.
Spädbarnets mamma är 15 år och hade försökt göra sig av med barnet eftersom hon var rädd för att hennes föräldrar skulle bli arga på henne. Hon födde barnet i ensamhet och grävde sedan ned det. Nu åtalas hon för mordförsök och för att ha övergett sitt barn.
Pojken uppges må bra och vilar upp sig på sjukhus.
Gå till toppen