Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Röslers angenäma problem: ”Kan bara bli bättre”

Franz Brorsson är tillbaka i truppen till hemmamatchen mot Kalmar FF och Anders Christiansen är åter spelklar efter sin avstängning.

Uwe Rösler har tjugo spelare tillgängliga till matchen mot Kalmar.Bild: MATHIAS BERGELD
MFF-tränaren Uwe Rösler har angenäma problem inför mötet med förra MFF-tränaren Magnus Pehrssons lag och har kallat 20 spelare till söndagens samling på Stadion.
– Det är lika bra att kalla alla som är tillgängliga, för det har hänt saker förr över natten och jag vill inte riskera att behöva kalla in någon i efterhand, säger Rösler.
Rasmus Bengtsson gick ut med knäproblem senast mot Göteborg, men tränade fullt på lördagen och Rösler kunde pusta ut. Han erkänner att han var orolig för att vara utan sin försvarsgeneral när Bengtsson satte sig ner på Gamla Ullevis gräs och tog sig mot knäet.
– Jag är alltid ärlig, så ja, det var jag, säger Uwe Rösler.
Kalmar FF har blandat och gett så här långt i allsvenskan, men framförallt kryssat (fem oavgjorda matcher) och håller till i mitten av tabellen. Men serieledarnas coach har full respekt för motståndet.
– Där finns en bra mix av unga och erfarna spelare. De har investerat i anfallsspelare och man vet aldrig riktigt vilka de spelar på topp. Sedan blir det alltid speciellt med en före detta tränare som kommer hit, säger Uwe Rösler.
MFF toppar allsvenskan efter nio spelade omgångar och nästan en tredjedel av serien avverkad.
– Vi är laget med minst förluster, vi har gjort näst mest mål och släppt in näst minst mål, men det är bästa av allt är att det bara kan bli bättre, säger Uwe Rösler.
– Det är ingen dålig position att vara i och det måste jag hela tiden sälja in i vårt omklädningsrum.
Trolig startelva: Johan Dahlin – Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Arnor Traustason, Sören Rieks – Markus Rosenberg, Marcus Antonsson.
Ersättare: Dusan Melicharek (mv), Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Romain Gall, Erdal Rakip, Bonke Innocent, Gullermo Molins, Anel Ahmedhodzic, Samuel Adrian (två ska bort i matchtruppen)
Gå till toppen