Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Läsartext: Vi i MFF arbetar för att få bort pyrotekniken

Anders Pålsson, ordförande i Malmö FF, skriver om hur föreningen ser på pyroteknik på läktarna som ett inlägg i debatten om supporterkulturen.Bild: Patrick Persson
Alla som kommer till Stadion för att följa och heja på Malmö FF ska känna sig välkomna och trygga. Stämningen på den allsvenska fotbollen i Malmö är av hög europeisk klass och ger upplevelsen av matchen en extra dimension. Det uttrycker Malmö FF mycket stor uppskattning för och det ger våra spelare och ledare ett viktigt extra stöd under matchen. Detta är något vi ska göra allt för att bevara och tillsammans med våra supportrar utveckla.
En viktig förutsättning för Malmö FF är att lagar och regler följs för alla besökares trygghet och för att vi ska kunna arbeta vidare med den totala upplevelsen som det innebär att besöka våra matcher, såväl på Stadion som vid våra bortamatcher. Därav fortsätter vårt arbete med att få bort pyrotekniken från läktaren. Man kan ha vilken uppfattning man vill om pyroteknik och att denna kan förhöja upplevelsen av matchen, men faktum är att pyroteknik är olagligt, farligt och något som vi som arrangör därmed fortsätter att arbeta med för att få bort.
Att ta lagen i egna händer och inte respektera regler och föreskrifter i säkerhets - och hälsofrågor accepteras inte av Malmö FF och är utan hänsyn till andra åskådare, spelare, ledare och funktionärer. Det leder dessutom till ökade kostnader för Malmö FF i form av böter, 1 660 000 kronor (Europaspel 2018/2019), och kostnader för extra bevakning och säkerhetsarrangemang.
I dagsläget har vi 20 personer avstängda från våra matcher. Vi kommer att fortsätta bekämpa pyroteknik så att alla skall känna sig säkra och trygga när man är på Stadion.

Anders Pålsson

Ordförande Malmö FF
Gå till toppen