Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Borgeby nära poäng mot tabelltvåan

Borgeby var nära att sno med sig en poäng i bortamatchen mot tabelltvåan Hammarby, men hade inte marginalerna med sig. Två gånger hade Borgeby lägen att ta ledningen eller kvittera – men fick istället omställningar mot sig och mål i baken. Frustrerande, tyckte tränaren Patrik Persson.

– Ja, verkligen. Framför allt vid deras 4–2, där jag tycker domaren gjorde helt fel bedömning.
Precis innan Louise Lillbäck avgjorde matchen i 89:e minuten, hade Borgeby ett anfall som avslutades med ett skott som tog på armen på täckande Hammarbyförsvarare, men där domaren valde att fria. I anfallet innan Hammarby tog ledningen med 2–1 i mitten av andra halvlek, hade gästerna ett friläge som slutade med skott i stolpen. På något sätt hade Borgeby samlat ihop till en poäng även om det var Hammarby som hade mest boll och skapade flest chanser.
Patrik Persson nöjd med insatsen.
– Absolut, vi gjorde precis enligt plan, låg rätt och jobbade hårt för varandra. Det behöver vi för att vinna, vi har inte riktigt samma spets som andra lag så vi måste vara bra kollektivt.
Mathilda Holmberg gjorde Borgebys första mål precis i början av andra halvlek och i 84:e satte Julia Welin reduceringen till 3–2. Hennes andra match i rad i målprotokollet.
Gå till toppen