Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Spelar mest av alla: ”Sluppit småproblem”

Från ständigt skadedrabbad till evighetsmaskin – Rasmus Bengtsson har spelat mest av MFF:s utespelare i allsvenskan den här säsongen.
– Jag har sluppit en massa småproblem, säger han.

Rasmus Bengtsson njuter av fotbollstillvaron just nu med massor av speltid i MFF som leder allsvenskan.Bild: LUDVIG THUNMAN
Det har varit mycket in och ut ur laget för Rasmus Bengtsson sedan han återvände till Malmö FF 2015 från nederländska Twente. Särskilt de två senaste säsongerna har varit mer eller mindre söndertrasade med nio allsvenska matcher 2017 och tretton i fjor.
Nu har han startat nio raka matcher och bara klivit av en gång. Mot Göteborg i torsdags fick den 32-årige mittbacken problem med sitt ena knä, men spelade vidare ett tag och byttes ut med tolv minuter kvar att spela av ordinarie tid.
– Jag kom snett i en duell och fick en reaktion, så det blev lite instabilitet och gjorde lite för ont helt enkelt. Både svullnaden och smärtan har lagt sig nu, så det känns helt okej faktiskt, säger han.
MFF-tränaren Uwe Rösler erkänner att han blev orolig, men kunde pusta ut efter att hans försvarsgeneral återhämtat sig snabbt och tränade för fullt på lördagen dagen innan det allsvenska mötet med Kalmar FF hemma på Stadion.
Med sina nio starter och 798 spelade minuter är Rasmus Bengtsson den utespelare i Malmö FF som spelat mest av alla den här säsongen. Han har svårt att sätta fingret på vad som ligger bakom uppsvinget.
– Jag hade en bra försäsong där jag slapp en massa småproblem som jag haft tidigare och har kunnat köra på hela tiden, säger han.
Är det något som kommer med åldern att man måste vara mer noggrann med sin träning?
– Man har kanske tänkt efter lite mer hur man lever med allt runtomkring, men jag tror inte det är hela sanningen, utan mer att kroppen stärks av en lång period utan småproblem. Nu är det bara att fortsätta på den vägen.
Vad tror du om mötet med Kalmar?
– De är lite luriga och har några skickliga spelare plus en bra tränare [Magnus Pehrsson] som kan oss ganska bra. En tuff utmaning men någonstans känns det ändå som vi är lite revanschsugna efter Göteborg. Även om vi inte förlorade, så vill vi ändå prestera bättre.
Fakta

MFF:s topp tio i spelminuter

Rasmus Bengtsson 9 matcher/798 minuter

Oscar Lewicki 9/752

Eric Larsson 8/718

Sören Rieks 8/709

Anders Christiansen 8/699

Arnor Traustason 9/670

Andreas Vindheim 9/646

Markus Rosenberg 8/578

Fouad Bachirou 7/569

Marcus Antonsson 9/522

Fakta

Söndag 15:00: MFF–Kalmar FF

Laget

Johan Dahlin – Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Arnor Traustason, Sören Rieks – Markus Rosenberg, Marcus Antonsson.

Ersättare: Dusan Melicharek (mv), Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Romain Gall, Erdal Rakip, Bonke Innocent, Gullermo Molins, Anel Ahmedhodzic, Samuel Adrian.

Aktuellt

Fouad Bachirou och Lasse Nielsen fortfarande på skadelistan, men Franz Brorsson är tillbaka i truppen liksom Anders Christiansen som var avstängd senast mot Göteborg. 20 man i truppen innebär att två ska bort innan laget ska in på Stadion.

Tränaren tycker

Uwe Rösler, MFF: – Där finns en bra mix av unga och erfarna spelare. Kalmar har investerat i anfallsspelare och man vet aldrig riktigt vilka de spelar på topp. Sedan blir det alltid speciellt med en före detta tränare [Magnus Pehrsson] som kommer hit.

Gå till toppen