Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två män allvarligt skadade efter skjutning på Almgården

Under lördagsnatten sköts två män i 25-årsåldern på Derbyvägen i Malmö. Männen tog sig själva till akuten och vårdas för allvarliga skador. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

Bild: Patrick Persson
Vid 01.30 på lördagsnatten hördes flera skott i kort följd på Almgårdsgatan i Malmö. Polisen fick ett stort antal larm om smällarna och åkte till platsen. Senare dök två män i 25-årsåldern upp på akuten efter att ha blivit skjutna i en vändzon på Almgården.
– Samtalen började hagla in då. Exakt vad som skett vet vi inte ännu men klart är att två män, födda på 90-talet, har fått skottskador. I nuläget finns inga uppgifter som tyder på att det ska vara livshotande skador, sa Jerker Olsson, inre befäl hos polisen under natten.
Enligt Region Skånes presstjänst är de båda männen allvarligt skadade.
Bild: Patrick Persson
Polisen spärrade av ett stort område runt Almgårdsgatan och sökte igenom Ögårdsparken. Tekniker gjorde en brottsplatsundersökning och hundpatruller deltog i spårningsarbetet.
– Männen är inte okända för oss men vi har ingen misstänkt eller vittnesuppgifter att gå ut med i nuläget, sa Jerker Olsson under natten.
Polisen meddelade på söndagsmorgonen att Derbyvägen är den förmodade brottsplatsen.
Har ni säkrat några bevis på brottsplatsen?
– Tekniker har varit på plats och de fynd som eventuellt har gjorts väljer jag att inte kommentera just nu med hänsyn till förundersökningssekretess, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisens ledningscentral på söndagsmorgonen.
Det finns uppgifter om att skotten avlossats från en bil och att det enligt vittnen ska ha varit en bil som åkt iväg från brottsplatsen i hög fart, kan du bekräfta det?
– Det är inget som jag varken kan bekräfta eller dementera just nu. Det är flera personer som ska höras och med tanke på utredningen så är det inga detaljer jag går ut med i nuläget.
Bild: Patrick Persson
Hela infarten till akuten spärrades under natten av då man befarade oroligheter vid akuten där de båda skjutna vårdades under natten. En bil som ska vara relevant i utredningen har också bärgats bort från akuten. Enligt uppgifter var det skotthål i bilen.
– Jag kan inte kommentera vad vi gör för utredningsåtgärder men jag kan bekräfta att männen anlänt i en bil på egen hand eller med hjälp av en privatperson, säger Marie Keismar, vakthavande befäl hos polisen.
Polisen utreder händelsen som mordförsök. På söndagen hade ännu ingen misstänkt gärningsperson gripits.
Ett stort område vid vänd zonen spärrades av sedan polisen funnit tomhylsor på platsen.Bild: Patrick Persson
Vapenhund och polistekniker skickades till platsen för spårsäkring.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen