Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Wondolowski satte målrekord för MLS

Chris Wondolowski firar efter att ha satt nytt målrekord i MLS.Bild: Jeff Chiu
Den amerikanska fotbollsligan har fått en ny målkung. Chris Wondolowski satte alla fyra mål när hans San Jose vann över Chicago Fire med 4-1 och är därmed den spelare i MLS som gjort flest mål genom tiderna, skriver MLS på sin hemsida.
Med sina sammanlagt 148 mål passerade Wondolowski det tidigare rekordet på 145 mål som innehades av Landon Donovan, i större delen av sin karriär i LA Galaxy.
Chris Wondolowskis fyra mål gjorde honom också till den första spelaren som gjort fyra mål under en match sedan 23 september 2017. Han är också bara den femte spelaren i MLS historia som gjort fem hattrick.
– Det är fortfarande surrealistiskt. Jag fick ett meddelande från Donovan och att han ens vet vem jag är, är galet. Det har inte sjunkit in ännu och jag är inte säker på att det kommer att göra det förrän jag är ännu lite gråare och äldre, säger han i en kommentar på San Joses hemsida.
Magnus Eriksson, tidigare i Malmö FF och Djurgården och numera lagkamrat till Wondolowski, skriver på Instagram att ”Du förtjänar det mer än någon annan”.
Gå till toppen