Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bedrägerierna ökar – nu anställer polisen fler

Bedrägerisektionen i Polisens Region Syd söker 20 nya utredare. Orsaken är att antalet bedrägeribrott har ökat.

Polisen söker förundersökningsledare och gruppchefer – både poliser och personer med annan bakgrund.
– Nu ökar vi vår förmåga att hjälpa fler medborgare som blivit utsatta för bedrägeribrott och försöker samtidigt att minska utredningstiderna, skriver Carolina Adler, chef för Bedrägerisektionen i Region Syd, i ett pressmeddelande.
Sektionen finns runt om i region syd – alltså Skåne, Blekinge, Kalmar län och Kronoborgs län.
– Med fler medarbetare kan vi möta det ökade inflödet, men det möjliggör också att vi kan beta av äldre ärenden som inte blivit utredda än, säger Carolina Adler.
Förra året anmäldes över 250 000 bedrägeribrott i Sverige. Det var 25 procent fler än året innan. Sett under en tioårsperiod har bedrägeribrotten ökat med 60 procent.
Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå, är det främst datorbedrägerierna som har ökat samt bedrägerier som avser husrum, transporter eller mat.
Tidningen rapporterade i mars att polisen arbetat med datorbedrägerier mot äldre – så kallade vishingbrott – med goda resultat. Bedrägerisektionen ska arbeta långsiktigt med alla bedrägeribrott.
Polisen aviserade nyligen att de också rekryterar 30 nya till ett it-brottscentrum i södra Sverige – där är fokus inte på bedrägerier utan på internetrelaterade övergrepp och cyberbrott.
Gå till toppen