Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

"Helheten var svårbedömd, men det finns en del kvaliteter"

Malmö FF vann matchen – men provspelande Sydney Lokale vann nog inte total gunst för framtiden.
– Det är nog en relation som får odlas över tid. Man får träffas några fler gånger och se hur utvecklingen går. Det är för lite tid att bedöma, sa U21-coachen och assisterande A-lagstränaren Andreas Georgson.

Sydney Lokale är en 19-årig kenyan som MFF scoutat en längre tid.
Andreas Georgsons intryck var blandade.
– Han visade en jäkla energi och var fysiskt väldigt duktig. Lång och stark i kroppen, rörlig och atletisk ändå. Stark i mottagningarna. En väldigt bra person dessutom.
Men…?
– Överlag märkte man att det är ganska kämpigt att komma in i ett helt nytt lag. Det blev en del missförstånd i både anfall och försvar. Helheten var svårbedömd, men det finns en del kvaliteter.
Enligt Andreas Georgson hade Sydney Lokale två lägen.
– Ett på huvudet och ett med foten, men får inte rätt med träffen.
Sydney Lokale kommer att vara kvar och träna med MFF U19 veckan ut, men mer än så blir det inte nu.
Matchen då?
MFF vann med ett nödrop. Plandominanten Samuel Adrian slog en djupledsboll på Mubarak Nuh, som fälldes. Laorent Shabani chippade iskallt in straffen mitt i mål – i 93:e minuten.
Då hade Kalmar haft ledningen med 1–0 och Noel Hansson kvitterat på nick efter hörna i första halvlek.
– En fin dag på Öland, på Färjestadens mysiga arena, där tyvärr gräset var väldigt dåligt. Vi var omständiga i början, men tog över matchen och skapade några vassa chanser i andra, summerade Andreas Georgson.
Olyckligtvis bröt U19-spelaren Amir El-Marakbji nyckelbenet.
Gå till toppen