Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Riksteatern Lund satsar på Malmö opera, Svante Thuresson och Pernilla August i höst

Svante Thuressons Beppe Wolgers-hyllning, en pjäs kring Karin Boye, Malmö operas 75-årsjubileum, pjäsen ”De oroliga” i regi av Pernilla August och många barnteaterföreställningar.
Riksteatern Lund har bullat upp inför hösten.

Operasångarna Elisabet Einarsdottir, Caspar Engdahl, Kristine Nowlain och Saara Rauvala, samt Rickard Söderberg laddar upp i klädförrådet inför Malmö operas jubileumskonserter på Lunds stadsteater.Bild: Andreas paulsson
I vanlig ordning satsar föreningen brett när det gäller publikålder och genrer. Höstterminen inleds på Stadsteatern den 4 september med ett danssamarbete mellan Memory Wax och kubanska Danza Teatro Retazos, i form av föreställningen ”Shapes”.
Nästa anhalt den 10 oktober, på Stenkrossen, blir monologen ”Var är mitt hem?” där skådespelaren Danjin Malinovic med humor och allvar berättar om uppväxten i det forna Jugoslavien, inbördeskriget där och flykten till Sverige.
Svante Thuresson kommer till Stadsteatern den 30 oktober med sin Beppe Wolgers-föreställning och Claes Cronas trio. På Stenkrossen spelar Teater Imba sin version av ”Robin Hood”, en familjeföreställning, den 2 november och två dagar senare gästar Tyst Teater Månteaterns scen på Bredgatan 3 med sin tolkning av ”Peter Pan”.
Malmö opera fyller 75 år i år och drar sig inte för att fira i Lund också. Den 17-18 november ges jubileumskonserten ”Vår bästa tid” på Stadsteatern, med Rickard Söderberg som presentatör och en rad berömda musikallåtar, operakörstycken och visor serverade av operasångare.
En annorlunda möjlighet är att låna hem en föreställning. Under vecka 49 får publiken chansen att bjuda in koreografen, dansaren och performanceartisten Carl Olof Berg. Hans gagekrav: en kopp kaffe och ett vänligt bemötande. På måndagen i den veckan, den 2 december, spelar han sin föreställning "Spänsta med Birgitta" på Stadsbiblioteket.
Dramaten turnerar med pjäsen ”De oroliga”, byggd på Linn Ullmanns roman med samma namn och i regi av Pernilla August. Den 4 december når den Lunds stadsteater.
”Nakna som foster och gudar” avslutar Riksteatern Lunds hösttermin, den 9 december på Stadsteatern. I pjäsens mitt finns den tysk-judiska kvinnan Margot Hanel som levt med Karin Boye i sju år. Nu är det 1941 och hon hör på radion att partnern försvunnit.
På www.riksteatern.se/lund finns hela programmet. Biljetterna släpps på fredag.
Gå till toppen