Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SD avgör om försäljningen av KKB:s lägenheter blir av

Alliansen i Kävlinge måste få Sverigedemokraterna med sig på planen att sälja uppåt 400 av kommunens lägenheter.
– Vi är försiktigt positiva, säger SD:s gruppledare Henrik Ekberg.

Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Alliansen i Kävlinge gick förra veckan ut med att man planerar att sälja femton procent av det kommunala bostadsbolaget KKB:s lägenheter. Motivet är att öka konkurrensen på hyresmarknaden, få fram pengar till att bygga nya idrottsanläggningar och samtidigt få igång byggandet av fler hyresrätter i kommunen.
Kommunstyrelsen röstar om förslaget på onsdag, och kommunfullmäktige tar upp det den 10 juni. Alliansen har inte egen majoritet och de tre rödgröna partierna S, MP och V är kritiska till planen och vill inte att lägenheterna säljs.
Därför blir det Sverigedemokraterna som avgör om utförsäljningen blir av. Men partiet ville under måndagen inte ge klara besked om hur man kommer att rösta. Gruppledaren Henrik Ekberg hänvisade till ett pressmeddelande som man ska skicka ut senare i veckan.
– Vi är försiktigt positiva till förslaget. Mer än så vill jag vill inte kommentera före vi går ut med vårt pressmeddelande, säger han.
Gå till toppen