Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snabbkoll på nattens nyheter

Tåg körde på björn, många döda i barskjutning i Brasilien, bolagen bjöd på rekordutdelningar, Brooks Koepka vann PGA-mästerskapet – och St Louis kopplar grepp om finalplatsen i Stanley Cup.

Sverige

Tåg körde på björn

En björn har blivit påkörd av ett tåg i Dalarna. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg / TT
Ett tåg krockade under natten med en björn på sträckan mellan Mora och Rättvik. Tågpersonalen kunde inte avgöra om björnen hade dött. Man kunde inte heller se om det rör sig om en björnunge.
Läs också Tåg körde på björn
Världen

Många döda i barskjutning

Många har dödats i en skjutning på en bar i norra Brasilien. Arkivbild.Bild: Bruna Prado/AP/TT
Minst elva personer har skjutits till döds i en bar i staden Belem i norra Brasilien. Enligt nyhetssajten G1 utfördes attacken av sju män som kom till platsen på motorcyklar och i bilar, och som flydde därifrån efteråt.
Läs också Många döda i barskjutning
Ekonomi

Bolagen bjöd på rekordutdelningar

Världens bolag håller inte i slantarna. Utdelningarna under årets första kvartal var rekordhöga, enligt en analys av Janus Henderson. Arkivbild.Bild: Koji Sasahara/AP/TT
Världens bolag lät miljarderna flöda till aktieägarna under årets första kvartal. Utdelningarna ökade 7,8 procent till 263,3 miljarder dollar under första kvartalet, en rekordsiffra.
Läs också Bolagen bjöd på rekordutdelningar
Sport

Brooks Koepka vann PGA-mästerskapet

Brooks Koepka vann som väntat PGA-mästerskapet. Den regerande mästaren gick ut på slutrundan med den största ledningen i tävlingens historia. Men amerikanen höll på att tappa sin rekordledning i blåsten i New York.
Läs också Koepkas ledning nära blåsa bort

St Louis kopplar grepp om finalplatsen

Oskar Sundqvist inledde St Louis målfest när San Jose besegrades med 5–0 på bortaplan i det femte semifinalmötet i NHL-ishockeyn.
Gå till toppen