Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Byggstart för ny förskola i Klågerup flyttas fram

Den förskola för uppemot 200 barn som skulle byggas 2024 ska påbörjas omgående. Det har utbildningsnämnden i Svedala kommun beslutat. Men var Mumindalen förskolas 90 barn ska ta vägen i höst är fortfarande oklart.

Mumindalens förskola.Bild: Mats Amnell
Framtiden för den arsenikdrabbade förskolan Mumindalen i Klågerup, där 90 barn har evakuerats till tillfälliga moduler i Bara, var uppe på agendan på utbildningsnämndens senaste möte.
Nämnden föreslår nu att den förskola som var planerad att byggas om fem år ska påbörjas omgående. Den nya förskolan ska ha plats för 160 till 200 barn.
Men det löser inte problemet för de 90 barn som evakuerades i början av maj. Senast i höst har man lovat att barnen ska få flytta tillbaka till Klågerup. Hur det ska gå till vet politikerna inte ännu.
– Vad det gäller Mumindalens förskola har vi inte alla fakta. Om ett halvår ska vi antingen ha renoverat förskolan, eller så får vi finna en annan lösning för barnen, säger Hans Järvestam (M) ordförande i utbildningsnämnden.
Gå till toppen