Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cecilia Uddén får årets Anna Lindh-pris

Årets mottagare av Anna Lindh-priset är radiojournalisten Cecilia Uddén. Här en bild från när Cecilia Uddén delar ut ett pris på Idrottsgalan i Globen 2017. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Anna Lindhs Minnesfond har utsett Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén till mottagare av årets Anna Lindh-pris.
I sin motivering skriver juryn bland annat att Cecilia Uddén är en av ”Sveriges mest behövda journalister” eftersom hon ”i en tid av falska nyheter och desinformation ger oss nyanser och oväntade iakttagelser ur flera perspektiv”.
Cecilia Uddén är en av Sveriges mest berömda radiojournalister. Av hänsyn till sitt oberoende som journalist på Sveriges Radio skänker hon prispengarna till Musikhjälpen.
Priset delas ut till minne av Anna Lindh, Sveriges utrikesminister 1998–2003, som mördades i september 2003. Pristagaren utses av styrelsen för Anna Lindhs Minnesfond där den tidigare vice statsministern och utrikesministern Lena Hjelm-Wallén är ordförande.
Gå till toppen