Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han tar över ”Svenska nyheter”

Skånske komikern Kristoffer Appelquist blir ny programledare för SVT:s satirprogram ”Svenska nyheter”. Han tar upp stafettpinnen efter Jesper Rönndahl som lade hatten på hyllan efter tre succésäsonger. – Jag tänkte efter i ungefär en och en halv sekund innan jag tackade ja till jobbet, säger Kristoffer Appelquist till TT.

Kristoffer Appelquist tar över som programledare för satirprogrammet "Svenska nyheter" efter Jesper Rönndahl. "Jag plockar upp stafettpinnen och tänker springa minst lika snabbt som Jesper har gjort", säger han. Pressbild.Bild: Janne Danielsson/ SVT
När Jesper Rönndahl tidigare i våras lämnade programmet var det oklart om ”Svenska nyheter” skulle få en fortsättning och vem som i sådana fall skulle ta över som programledare. Nu är det klart att det i höst blir en fjärde säsong av satirprogrammet och att ny programledare blir Kristoffer Appelquist.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen