Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Innovativa hälsolösningar vinnare i Venture Cups regionfinal

Vinnarna i entreprenörstävlingen Venture Cup utsågs under måndagskvällen. De fyra vinnande bolagen som korades var Mylla Matmarknad, Medarca, Herosight och Innovosens.

Vinnarna av regionfinalen i Venture Cup.Bild: Viktor Holm
Regionfinalen i entreprenörstävlingen Venture Cup 2019 gick av stapeln i Lund under måndagskvällen.
Förutom en prischeck på 50.000 kronor vardera har samtliga vinnare kvalificerat sig till Sverigefinalen den 24 september.
Vinnarna är:
Herosight
”Med HeroSights Augmented Reality-mjukvara som ett pedagogiskt verktyg blir det enklare att genomföra simuleringsträning i akutsjukvård”.
Team: Daniel Kindstrand, Daniel Pejcinovski, Joseph Cherry, Daniel Huber och Joakim Andersson.
Ort: Malmö/Karlskrona
Medarca
Medarca minskar kostnaden för medicinhantering och och frigör värdefull tid för vårdpersonalen med ett skåp som automatiserar delar av medicinhanteringen i äldrevården”.
Team: Lars Malmgren, Anders Sjöström, Per Ola Ingvarsson, Leif Persson
Ort: Malmö
Innovosens
Innovosens erbjuder en lösning för övervakning av blodsockernivåer genom mätningar av bl a svett och andra komponenter, som inte kräver blodprovstagning”.
Team: Sirisha Adimatyam, Poorna Dronamraju, Sharok Kimiaei, Christian Christiansen och Lena Oscarsson
Ort: Staffanstorp/Stockholm/Hornholm (Danmark)
Mylla Matmarknad
En ny typ av matbutik, där du kan handla direkt från producenterna. Samma bekvämlighet som en vanlig mataffär, men med bättre transparens, färskare varor och bättre betalt för producenterna. Ett enkelt sätt att handla mer klimatsmart helt enkelt”.
Team: Maria Richardsson, Petter Wärnsberg och Rickard Sandahl
Ort: Malmö
Gå till toppen