Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ZZ Tops musik blir musikal

Dusty Hill och Billy Gibbons i ZZ Top. Arkivbild.Bild: BERTIL ERICSON / TT
En musikal där rockveteranerna ZZ Tops musik ska stå i centrum är på väg, enligt Rolling Stone.
Föreställningen beskrivs av arrangörerna som en energifylld, skandalös och oanständig historia om en bilmekaniker som blir en modern Robin Hood som stjäl både hjärtan och bildelar. Musikalen får titeln ”Sharp dressed man”, efter bandets hit från 1983, och väntas få premiär i Las Vegas år 2020.
ZZ Top-medlemmarna Billy Gibbons, Dusty Hill och Frank Beard är alla med på ett hörn som producenter. Frontmannen Billy Gibbons säger sig vara taggad på projektet.
”Fans har ofta sagt att vi har bidragit med ljudspåret till deras liv, och det här är verkligen i linje med den typen av entusiastiskt tänkande”, säger Gibbons i ett pressmeddelande.
Den som inte har tid eller möjlighet att åka till Las Vegas nästa år kan i sommar se ZZ Top i Sverige, då bandet spelar både i Uppsala och på Sweden rock.
Gå till toppen